Przygotowanie do wizyty
Przed pierwszym spotkaniem dobrze jest przygotować sobie kilka rzeczy, które będą pomocne podczas wywiadu żywieniowego.
Dzięki nim będziemy mieli możliwość poznania Twoich dotychczasowych nawyków oraz błędów żywieniowych, a także problemów zdrowotnych, co będzie podstawą do przygotowania idealnie “skrojonej na miarę” diety.

Przed wizytą przygotuj:
1. Opis dotychczasowego menu
Przez 3 dni (dwa robocze oraz jeden weekendowy) zapisuj w przygotowanym dla Ciebie dzienniczku żywieniowym wszystkie potrawy, które zjadłeś wraz z gramaturą lub miarą domową oraz porą spożycia. Będzie to podstawą do wyznaczenia błędów żywieniowych oraz możliwości zmiany nawyków na lepsze.
pobierz dzienniczek żywieniowy →2. Jeśli chorujesz – weź ze sobą na spotkanie dokumentację medyczną oraz badania krwi zlecane Ci przez lekarza.
Pozwoli to sprawdzić, na ile Twój organizm radzi sobie z chorobą, jakie ma braki metaboliczne. Dzięki temu przygotowanie diety dopasowanej do potrzeb Twojego organizmu będzie o wiele łatwiejsze.
Jeśli jesteś zdrowy i nie cierpisz na przewlekłe choroby – wykonaj przed wizytą podstawową morfologię krwi, badanie poziomu cholesterolu oraz glukozy. Jeśli zajdzie potrzeba wykonania jeszcze jakiś innych specjalistycznych badań – skieruję Cię na nie.
3. Przygotuj się do wykonywanych pomiarów.
W trakcie naszego pierwszego spotkania będziesz ważony – ubiór niech będzie wygodny, nie krępujący ruchów, niezbyt ciężki. Analizator, by wyniki były miarodajne – wymaga bosych stóp – zrezygnuj więc z rajstop.
4. Zapoznaj się z regulaminem poradni
zobacz regulamin →Najnowsze wpisy
-
13sie
-
31mar
-
23mar
-
15mar
-
09mar