Dietetyk Marzena Kasprzak-Jóźwiak
  • O mnie
  • Certyfikaty
  • Blog
  • Vlog
  • Zdrowe przepisy
    • śniadanie
    • II śniadanie
    • lunch
    • obiad
    • kolacja
    • zdrowe słodycze
    • koktajle
  • Współpraca
  • Kontakt
Dietetyk Marzena Kasprzak-Jóźwiak
 
Dietetyk Marzena Kasprzak-JóźwiakDietetyk Marzena Kasprzak-Jóźwiak
Dietetyk Marzena Kasprzak-Jóźwiak
  • O mnie
  • Certyfikaty
  • Blog
  • Vlog
  • Zdrowe przepisy
    • śniadanie
    • II śniadanie
    • lunch
    • obiad
    • kolacja
    • zdrowe słodycze
    • koktajle
  • Współpraca
  • Kontakt

Zdrowe przepisy

HomePrzepisyBatony z pszenicy ekspandowanej

Batony z pszenicy ekspandowanej

Składniki

Na ok. 10 sztuk:

  • 1 szklanka ekspandowanej pszenicy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 10 suszonych śliwek (lub innych suszonych owoców)
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • Sposób przygotowania

    Śliwki zalać gorącą wodą i odstawić na ok. 1h. Następnie zblendować wraz z wodą na gładką masę i dodać pozostałe składniki prócz pszenicy. Na koniec, gdy wszystkie składniki będą już dobrze wymieszane, dodać ekspandowane ziarna i mieszać tak, by całość pokryta była masą.

    Włożyć na blaszkę (lub formujemy od razu batoniki) i odłożyć do wychłodzenia do lodówki na ok. 1-2h.

    Podziel się:

    You may also like

    Wielkanocne babeczki pistacjowe

    Zielone muffiny

    Domowy kisiel

    Ciastka owsiane z czarną porzeczką

    Kontakt

    Dietetyk
    Marzena Kasprzak-Jóźwiak

    tel. 534 830 217
    dietetyk@marzenakasprzak.pl

    Na blogu
    • Zdrowe gotowe produkty do kupienia – Tesco 13 sierpnia 2019
    • Ja, zestresowany człowiek… 31 marca 2019


    Dietetyk Poznań, Szamotuły, Jarocin, Jaraczewo, Brzostów. Poradnia dietetyczna. Konsultacje z dietetykiem. Poradnictwo żywieniowe. Dietetyk przez internet.

    © 2016-2019 Dietetyk Marzena Kasprzak-Jóźwiak. Projekt i realizacja: tomaszkasprzak.pl