Dietetyk Marzena Kasprzak
  • O mnie
  • Certyfikaty
  • Blog
  • Vlog
  • Zdrowe przepisy
    • śniadanie
    • II śniadanie
    • lunch
    • obiad
    • kolacja
    • zdrowe słodycze
    • koktajle
  • Sklep
  • Pakiety
  • Współpraca
  • Kontakt
Dietetyk Marzena Kasprzak
 
Dietetyk Marzena KasprzakDietetyk Marzena Kasprzak
Dietetyk Marzena Kasprzak
  • O mnie
  • Certyfikaty
  • Blog
  • Vlog
  • Zdrowe przepisy
    • śniadanie
    • II śniadanie
    • lunch
    • obiad
    • kolacja
    • zdrowe słodycze
    • koktajle
  • Sklep
  • Pakiety
  • Współpraca
  • Kontakt

Zdrowe przepisy

HomePrzepisyAromatyczna kofta indycza z kaszą, zapiekanym kalafiorem, pieczarkami i pomidorami

Aromatyczna kofta indycza z kaszą, zapiekanym kalafiorem, pieczarkami i pomidorami

Składniki

Przepis na 2 osoby:

  • 400g mięso mielone z indyka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka siemię lniane mielone
  • 1 pęczek koperku
  • 100g kaszy kuskus
  • 200g kalafiora
  • 100g pieczarek
  • 50g pomidorków koktajlowych
  • zioła do smaku: rozmaryn, bazylia, oregano
  • Sposób przygotowania

    Mięso mielone połączyć z jajkiem oraz siemieniem lnianym i pociętym koprem, całość wymieszać i uformować kofty (na długość ok. 1/2 patyczka). Następnie mięso włożyć do lodówki na ok. 20min. do wychłodzenia.

    Kaszę kuskus zalać gorącą wodą (ok. 3x więcej niż kaszy), przykryć miseczkę od góry np. talerzykiem i poczekać aż wsiąknie cały płyn. Kalafiora (może być ugotowany wcześniej, może być też surowy) natrzeć ziołami i wraz z pieczarkami rozłożyć na blaszce do pieczenia i zapiekać ok. 20min.

    Mięso zapiekać na patelni bez tłuszczu aż do zarumienienia. Kaszę połączyć z kalafiorem oraz pieczarkami. Na koniec dołożyć pomidorki oraz zioła do smaku.

    Podziel się:

    You may also like

    Makaron z sosem brokułowym

    Sałatka pełna zdrowia

    Makaron z łososiem i sosem koperkowym

    Letni obiad z kaszą i warzywami

    Kontakt

    Dietetyk
    Marzena Kasprzak

    tel. 534 830 217
    dietetyk@marzenakasprzak.pl

    Na blogu
    • Dlaczego “ciemny” a nie “jasny” chleb? 16 lutego 2019
    • Podjadanie – czyli nierówna walka z wrogiem 9 lutego 2019
    Na skróty
    • Dieta online
    • Warsztaty kulinarne
    • Pakiety dietetyczne


    Dietetyk Poznań, Szamotuły, Jarocin, Jaraczewo, Brzostów. Poradnia dietetyczna. Konsultacje z dietetykiem. Poradnictwo żywieniowe. Dietetyk przez internet.

    © 2016-2019 Dietetyk Marzena Kasprzak. Projekt i realizacja: tomaszkasprzak.pl